Försäkra din hund

 

Liksom som du kan bli sjuk så kan även din hund bli det, den kan även bli skadad och det är viktigt att man kan hjälpa hunden när den behöver det. Det kan vara väldigt dyrt att gå till veterinären och därför är det viktigt att man försäkrar sin hund. Då kommer man endast betala en bråkdel av summan då försäkringsbolaget täcker resten av hundens veterinärkostnader. Man betalar självrisken på egen hand och därefter får man även betala för mediciner, om man är inne i samma period och behöver söka upp veterinären flera gånger behöver man trots det bara betala självrisken en gång. Det varierar en hel del mellan olika försäkringsbolag vad deras tidsperioder ligger på och även hur hög självrisken är. Det lönar sig att jämföra försäkringsbolag men det är oavsett väldigt viktigt att du försäkrar din hund.

De flesta människor har nämligen inte 10.000 kronor eller mer som de kan betala ut akut när hunden blir skadad. En del veterinärkostnader kan gå upp emot 40.000 kronor beroende på vad man behöver göra. Genom att du väljer att försäkra din hund så ser du till att kunna hjälpa din vän om den blir sjuk. Det är trots det klokt att ha ett sparkonto som är baserat till hunden. Då är man förberedd om det skulle hända någonting.

Du bör försäkra din hund redan första dygnet du har den, en del försäkringar tar minst en månad innan dess att de börjar gälla. Därför kan du inte akut försäkra din hund om den blir sjuk utan du behöver försäkra den innan dess att den blir sjuk eller skadad för att du ska kunna hjälpa den om olyckan är framme.

bezel