Världens dyraste hundraser

De allra flesta hundägare är medvetna om att en hund kostar väldigt mycket pengar. För de allra flesta är det inte själva inköpet av hunden som är kostsamt, utan all mat, vaccinationer och eventuell hundvakt eller hunddagis under tiden då man är på arbetet. För vissa människor är det dock helt tvärtom. Visst kostar hunden fortfarande mycket pengar att ta hand om, men inköpet av hunden kan ibland vara den kostnad som är absolut dyrast. Äger du en av världens dyraste hundraser har du troligtvis fått uppleva detta. Vissa hundraser kan nämligen komma upp i så höga summor som 20-50.000 kronor. Den hundras som troligtvis slår rekordet är antagligen hundrasen Löwchen. Denna kopia av ett litet lejon är mycket ovanlig och kan komma upp i ett belopp av hela 90.000 kronor, vilket är mer än vad en ”vanlig” hundras kan kosta under hela sin livstid.

Varför köper man en dyr hundras?

Hur kommer det sig då att vissa är villiga att betala så fruktansvärt höga summor för en hund? Troligtvis handlar det om det egna intresset för hundrasen i fråga, men naturligtvis även att man har en ekonomi som tillåter denna typ av kostnad. Utöver Löwchen finns det många andra hundraser som kommer upp i höga summor, men som fortfarande ligger innanför gränsen för vad människor kan anse som rimligt att betala. En hundras som är känd för sitt trevliga lynne, sin vackra päls och som gör sig perfekt som utställningshund är Salukin. För att ha råd med denna typ av hund behöver du vara beredd på en kostnad av cirka 10.000-20.000 kronor. Betalar du riktigt höga belopp för din hund så var säker på att den kommer från en seriös och professionell uppfödare. Inte bara för din skull, utan även för att garantera hundens välmående och psyke.

Finansiera din hund med ett lån

Naturligtvis är det inte alla människor som har dessa stora summor pengar i sin ficka, redo att betalas direkt till uppfödaren. Många hundälskare har siktat in sig på en ras av dyrare slag, men har ingen möjlighet att betala hunden på en gång. Lösningen på problemet finner du med hjälp av ett lån. I dessa fall är det troligtvis bäst att ansöka om ett privatlån, eftersom du inte behöver någon säkerhet och kan använda lånet till precis vad du vill. Har du många krediter och lån sedan tidigare kan det vara smart att samla lån hos en och samma bank. Detta gör du genom att ansöka om ett högre belopp än vad hunden kostar, betalar av alla lån och krediter hos diverse företag och har sedan bara ett lån och en ränta att anpassa dig till.