Människans bästa vän

Det sägs ju att hunden är människans bästa vän, och nog är det sant då det är studier som visar att människor med hund är lyckligare än andra, då det ökar produktionen av lyckohormon. Men det finns även många andra positiva saker som sker med oss människor när vi har en hund som familjemedlem.

● Vi får komma ut i naturen på promenader, vilket är bra för hälsan.

● Det är alltid någon som lyssnar, även om hunden inte kan svara dig.

● Alltid någon som finns där.

● Ofta får man det enklare att träffa folk.

● Kanske får man nya vänner genom hundens nya hundvänner.

● Man gör kanske saker man inte skulle göra utan hunden.

● Vi blir mindre känsliga, låt säga bättre immunförsvar då vi ofta lever väldigt nära hunden som också bär på bakterier och olika typer av partiklar.

Dessa var bara några, finns givetvis massor av fler positiva saker som sker med oss när vi har hund.

Man behöver aldrig känna sig ensam när man har hund av den självklara anledningen att man aldrig är ensam eftersom hunden finns, men förmodligen kommer man ut på promenader som gör att man stöter på andra med hund eller nyfikna pratsamma människor på vägen som skapar samtal, kanske kommer man också iväg på en del aktiviteter med sin hund, så som en tripp till en hundrastgård där det finns hundar och hundägare av alla dess slag där möjligheterna till att nya kontakter/vänskaper knyts är stora både för de fyrbenta och tvåbenta, även om inte så kommer man i alla fall ut och träffar nytt folk.

Är du blyg eller har svårt för sociala sammanhang kan din hund hjälpa dig att sakta men säkert komma ut genom ditt skal genom att i små steg närma er andra hundar med deras ägare och som tur är handlar ofta samtalen om era hundar eller så kan man endast titta på och låta hundarna tala själva. Efter en tid kanske du vågar dig in i en hage med andra hundar och ägare och prata om era hundar i allmänhet där du lätt kan smyga ut ur konversationen hur du vill.

Inte minst kanske du äntligen får en anledning att fixa din bortglömda och nästintill oanvända trädgård som du har, nu när du har hund. Kanske vill du bygga en mysig hundkoja:https://www.shopello.se/bygg-tradgard till din bästis, eller en rastgård som hunden kan gå ut och in från som den själv vill om dagarna när du måste jobba ett par timmar.

Ja det finns ju en hel del som våra kära hundar ökar hos oss samt kan hjälpa oss med, men det bästa måste ju vara att bara ha en lurvig fyrbent familjemedlem att älska var dag och allt gos och bus man får på köpet med en hund. Eller hur?

Visst gör dessa fyrbenta pälsklingar våra liv till det bättre?